Предимствата на беземисионната боя за стени

Какво представлява боята за стени без емисии?

Боите за стени без емисии често съдържат естествени съставки като растителни масла, минерални пигменти, вода като разтворител и естествени смоли и восъци. Тези материали са биоразградими и не могат да отделят вредни емисии по време на приложение и употреба. Въпреки това е препоръчително да използвате растителни масла с повишено внимание, тъй като, въпреки че са от естествен произход, те могат да бъдат богати на силно летливи органични съединения (ЛОС), които могат да причинят силни или умерени алергични реакции при много хора. Важната характеристика е миризмата – според дефиницията на строителната биология, самото помирисване на кофата представлява замърсяване на въздуха в помещенията.

За разлика от предварително смесените бои за стени, минералната боя за стени е правилният избор без алергени за вашия здравословен дом. Минералните бои за стени на основата на глина, глина или вар също се смесват с вода, но обикновено не съдържат ароматни съединения, тъй като камъните най-общо казано не миришат.

Farnovo е екологична беземисионна боя за стени от ново поколение. Предимствата на нашата боя за стени без емисии са многобройни:

  • Допринася за по-здравословен въздух в помещенията, тъй като не отделя вредни изпарения, които могат да причинят респираторни проблеми или алергии.
  • Намалява въздействието върху околната среда чрез избягване на токсични химикали и използване на устойчиви суровини.
  • Има приятен, естествен аромат, който подобрява вътрешния климат.
  • Предлага високо качество и отлична покривност, сравнима с конвенционалните бои за стени.
  • Идеална е за хора с чувствителност или алергии към определени химикали.

Когато избирате беземисионна боя за стени, е важно да обърнете внимание на съдържанието. Ако там са изброени странни химически вещества, струва си да обмислите консултация със строителен биолог или екологичен консултант. Повечето търговци нямат задълбочени химически познания и могат да пренебрегнат или омаловажат опасните вещества. Вие сте отговорни за грижата за собственото си здраве. Не очаквайте другите да се грижат за вас по-добре от вас самите.

Сертификати като Blue Angel, EU Ecolabel или сертификат Cradle-to-Cradle трябва да бъдат взети под внимание, но не винаги предоставят пълна картина на всички важни области на производство, приложение и изхвърляне. Тези сертификати често отговарят на собствените си граници и параметри, така ако не сте специалист лесно можете да се объркате или бъдете подведени. Препоръчваме ви да потърсите професионален съвет или да се свържете директно с производителя с критични въпроси.

Ще ви обясним в следваща статия на тема беземисионна боя за стени относно производителите на екологични бои кои критични въпроси трябва да зададете, за да сте сигурни.

Статията е вдъхновена от ДПМ Машел, производител на екологична боя Фарново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok