Екологична изолация от слама

С удоволствие можем да съобщим, че добавяме нов изолационен материал от слама. Панелът е изработен от пресована слама. Строителните плоскости са лесни за инсталиране. Те могат да бъдат фиксирани на място с винтове или скоби и предлагат екологична и устойчива алтернатива на конвенционалните строителни изолационни материали. Панелите могат да се монтират на стени и тавани, като може да се нанесе глина или вар като мазилка.

Изолацията от слама осигурява отличен и здравословен микроклимат в сградата чрез регулиране на температурата и влажността на въздуха, като същевременно служи и като отличен шумоизолатор. Панелите са с плътна и здрава структура, която позволява всички мебели, електронни устройства, картини и др. да се монтират на стени или таван с обикновени винтове за дърво. Не е необходимо предварително пробиване на отвори или използване на дюбели. Сламените панели могат да се използват на места, които не са в пряк контакт с вода. Панелите могат да се използват за изграждане на стени, тавани и подове както в стари, така и в нови къщи. 

Панелите от слама могат да се използват и в сауни и бани. В мокри помещения е необходимо поставянето на слой хидроизолация или бариера против влага преди полагането на плочки, облицовки или други покрития. Панелите от слама също са отличен материал за добавяне на допълнителна изолация към стари или нови дървени рамкови и дървени къщи, тъй като свойствата на материала са доста сходни с тези на дървото. Във външните стени не се използва пароизолация, така че конструкциите са отворени за дифузия на водни пари и винаги могат да изсъхнат. В сравнение с широко използваните гипсокартонени конструкции за осигуряване на допълнителна изолация, използването на сламени панели в строителството е по-малко трудоемко и спестява много време. 

Ето някои от предимства на сламената изолация:

Енергийна ефективност. Сламените панели намаляват преноса на топлина и минимизират консумацията на енергия. Изолацията от слама осигурява отлични топлинни характеристики, също помага за намаляване на емисиите на парникови газове, свързани с производството на енергия.

Регулиране на влажността на въздуха. При влажни периоди панелите абсорбират излишната влага, а при сухи периоди отвеждат постепенно влагата в помещенията. Освен това не се образуват пукнатини при изсъхване. Панелите осигуряват най-добро регулиране на топлината и влагата при завършване с мазилка на глинена основа. Подходящи са за хора с алергии. Панелите са лесни за рязане, отворите могат да бъдат изрязани или ръбовете могат да бъдат изрязани в правилната форма. Лесно се изграждат корнизи с неправилна форма, тъй като не е необходимо носещата рамка да е с еднаква форма.

Нетоксичност. Изолацията от слама, която не включва вредни вещества като формалдехид и летливи органични съединения (ЛОС), помага за създаването на по-здравословна среда за живот.

Възможност за рециклиране. Всички сламени продукти лесно се рециклират или използват повторно, когато е време да бъдат премахнати и заменени.

Производствен процес. Материалите, произведени със слама са щадящи околната среда, с ниско съдържание на въглерод и минимизират потреблението на енергия и емисиите.

Издръжливост. Сламата е с по-дълъг живот намалява необходимостта от честа подмяна, минимизирайки генерирането на отпадъци.

В заключение сламата компенсира грешките, направени при изолационните работи, което означава, че студът не може да проникне през стената, ако изолационният материал е бил повреден по време на монтажа. Сламените панели могат лесно да се монтират, спестявайки часове работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok