Строителство с варо-конопен панел

Ремонт с варо-коноп
Варо-конопът на Севарекс е много здрав и същевременно гъвкав, който е високо ценен от професионалистите както за ново строителство, така и за ремонти. Едно от основните предимства на варо-конопът е терморегулация. Варо-конопеният блок естествено регулира температурата на сградата благодарение на отличната си способност да дифузира натрупаната топлина. Този високоинерционен изолационен блок предпазва от студ през зимата, като задържа топлината в къщата по-дълго. Същевременно ви пази от горещо през лятото, като се избягва прегряване. Като истински термичен буфер, той поддържа постоянна вътрешна температура и значително намалява влиянието на температурните промени между деня и нощта.

Стена с варо-коноп
Варо-конопените блокове на Sevarex могат да се използват като втора стена, запълваща зидария или за преграждане. Както при ново строителство, така и при обновяване, варо-конопът предлага различни решения като вътрешна изолация, външна изолация, подове и покриви.

Вароконоп за строителството
Екологичните тухли от коноп и вар са новаторски продукт на Sevarex, който използва конопено влакно и вар за производството на строителни материали. Тези тухли са екологично чисти, тъй като не изпускат вредни вещества. Вароконопът е екологичен строителен материал.

Hempcrete
В световен мащаб все повече се усеща недостига на строителни материали. Фактът, че конопът се преоткрива за строителство, се дължи и на нови открития в изследванията на строителните материали. Смесен с вар, материалът предлаган от Севарекс е изключително здрав. Поради тази причина на английски е образувана думата „hempcrete“ – за коноп („коноп“) и бетон („бетон“).

Конопен паздер
Конопеният паздер на Севарекс е вид надробена и пресована конопена бала, споена с варов разтвор. Конопеният паздер създава идеална акустична изолация. Независимо дали варо-конопените блокове се използват за вашите стени или вътрешни прегради, външният и околният шум ще бъдат значително намалени. По отношение на звукоизолацията, конопеният блок действа като истински звукоизолатор и помага за намаляване на повечето звукови вълни, предпазвайки ви от шумово замърсяване.