Конопена изолация

Конопената изолация е здравословна
Конопената изолация на Севарекс е здравословна, защото не съдържа никакви синтетични вещества и химикали, а е 100% еко природен продукт. Коноп от конопени бали е най-естествената изолация. Това е напълно естествен и биоразградим материал, докато конвенционалната изолация се изготвя от химикали, които предизвикват необратими последици за здравето и природата.

Конопена изолация: живот без алергени
Конопената изолация е полезна за лица с алергии, защото тя е натурална и не съдържа химични добавки или ароматни вещества, които могат да предизвикат имунна реакция или алергия. Също така конопената изолация на Sevarex има повишена способност да регулира влажността и температурата в жилището и може да спомогне да се намалят симптомите на алергия. Конопената изолация не съдържа никакви алергени и е изцяло безопасна за деца и хора страдащи от астма и повишена чувствителност към химични продукти.

Конопена изолация против пожар
Конопената изолация е средство, което намалява опасността от задушаване и натравяне с вредни газове при пожар. Конопената изолация много трудно се пали. Поведението при пожар на конопената изолация на Севарекс е в стандарт (изпитване съгласно EN ISO 11925-2:2010) B2, Клас E (по EN 13501-1:2007).

Конопена изолация против гризачи и мишки
Конопена изолация не се нрави на различни гризачи и мишки. Влакната на конопената изолация на Sevarex са изключително дълги и различните видове гризачи не могат да ги смилат, като те остават в стомасите им. Поради тази причина всякакви видове гризачи избягват конопената изолация и можете да сте сигурни, че няма да имате такъв тип проблем както с други типове изолация.

Конопената изолация за запазване на пчелите в кошера и растенията
Конопената изолация може да се използва за защита и запазване на здравословен климат и топлинна регулация за пчелите в кошера или за растенията на балкона и в градината. Например за овошки, палми или цветя. Това може да се постигне като се изолират растенията от неблагоприятните външни условия. Същото важи и за изолацията на кошерите при пчелите, които страдат все повече от внезапните температури промени, като ниски температури, висока влажност, метеорологични влияния. Конопена изолация от Севарекс може да се използва като контрол на микроклимата в градината, като се регулира температурата, влажността и достъпа на светлината.