Еко боя за дома

Здравейте, приятели!

Имаме удоволствието да ви приветстваме на нашата нова рубрика тип блог, където ще ви информираме чрез различни статии за трендовете в екологичното строителство и за предимствата на зелените строителни материали.

Това е първата ни статия, в която ще ви разкажем защо е важно интериорната боя за стени да е еко. Исторически погледнато, човечеството използва глинена бои от хилядолетия. Може би помните и варовите бои с които нашите баби и дядовци белосваха къщите напролет. С настъпването на химическата индустрия латексните бои навлязоха мащабно и със своята по- добра издръжливост, дълготрайност и богат избор на цветове се наложиха на световния пазар. За съжаление всичко това стана възможно с наличието на силни химикали за свързване на елементите, за да устоят на различни вредни влияния и дефекти (лющене) с течение на времето. Един от проблемите с конвенционалните бои са летливите органични съединения (ЛОС) присъстващи в тях. Те могат да предизвикат остри респираторни и хронични заболявания на човешкото тяло, да не говорим за тежките им ефекти върху околната среда.

Източник: Canva Pro

С развитието на информационното общество все повече факти за страничните ефекти от традиционните бои започват да излизат наяве и собствениците на къщи и жилища вече търсят и изискват безопасни и екологични опции за бои, които да използват в домовете си, като не правят компромиси за сметка на своето здраве..

Това мини ръководство за екологични бои ще ви помогне да се ориентирате по-бързо в правилните свойства на еко боите от ново поколение, за да можете да намерите боя, която отговаря на вашите изисквания за здравословна среда без емисии във вашия дом.

Как точно една боя се квалифицира като екологична?

Повечето еко бои имат по-малко химикали и следователно по-ниско съдържание на ЛОС. Освен да проверите съдържанието на ЛОС на етикета, за най-сигурно можете да различите екологичната боя по липсата ѝ на мирис. Една истинска еко боя няма миризма и не отделя вредни вещества, тъй като в нея липсват такива химикали.

Тук трябва да отбележим, че по темата с „еко“, „екологичен“, „зелен“, „чист“ и т.н. изключително много се спекулира, с цел да се влияе на крайния потребител, тъй като живеем във време, когато все повече хора държат не просто на качеството, а и вече наблягат и на използването на екологични материали.

Най-лесният начин да се ориентирате в „екологичността“ на даден продукт е да проверите с какви сертификати разполага и от коя институция са издадени те, тъй като четенето на етикети със съставки може да е непонятно. Един от сертификатите, с които нашата боя разполага е от Швейцарската фондация Solarimpulse, която идентифицира 1000+ екологично чисти решения, с мисъл за бъдещето. Целта на фондацията е да предоставя на лицата, вземащи важни политически и икономически решения, инструментите за приемане на много по-амбициозни енергийни и екологични политики, като подбира най-добрите продукти/услуги/решения в сегментите им. Боята ни за вътрешни стени Farnovo беше удостоена от Solarimpulse като “Първата екологична, висококачествена боя за стени от следващо поколение”.

Революционното при Фарново е, че не е просто еко боя, а че е изцяло суха екологична боя произведена от 100% натурални съставки. Под суха еко боя имаме предвид не само, че е във вид на прах, а и че за производството на боята не се изисква и капка вода. Водният ресурс става все по-ценен и оскъден и фактът, че за производството на Фарново не се изискват никакви течности, го прави още по-ценен. Използвайки такава боя за вашия интериорен дизайн, вие не просто имате екологичен продукт, но и допринасяте за опазването на климата и планетата.

Ако търсите интериорна боя за стени за вашия апартамент или къща, при нас ще намерите решението – еко боя без емисии на най-високо ниво и богата гама от цветове.

Ние сме специализирани в био боя за стени. Фокусът ни е не само върху качеството, но и върху най-новите разработки на изискванията на пазара.

Широката гама от палитри, които предлагаме са обединени под името Decoton.

Всички цветове от гамата Декотон са токсикологично безопасни, устойчиви на ултравиолетови лъчи и изключително дълготрайни. Нашите пигменти са на минерална основа, поради което винаги имат постоянен цвят. Всеки един тон е вдъхновен от различни житейски и природни стихии.

Източник: Canva Pro

Използвайки нашата еко боя имате възможността да създадете така наречената дишаща стена. Ако живеете в по-стара сграда или къща, където стената не е „запечатана“ от конвенционални строителни материали, нанасяйки Farnovo и Decoton давате възможност на стената да диша и да регулира сама влажността в помещението. Дори и стената ви да не е дишаща, покривайки я с нашата екологична боя, можете освен да се наслаждавате на чист продукт без мирис и консерванти да се насладите на продукт отговарящ на най-високите световни стандарти за качество.

С марките Фарново (еко боя за стени) и Декотон (цветни минерални пигменти) можете да дишате свободно и безгрижно и това е чудесно, особено в детската стая или в спалнята, защото боята е 100% без никакви замърсители. Ако вие или вашите деца сте алергични, нашата боя е идеалният за вас продукт и не пропускайте да се възползвате от качествата й. Следвайки инструкциите можете лесно и без усилия да създадете нужното количество.

Винаги можете да смесите интериорната ни боя според вашите желания. Например, можете да изберете нежни пастелни тонове за детската стая и синьо за спалнята. Вие сте вашият собствен дизайнер. По този начин сами действате екологично и имате пълната свобода на избор. Поради идеалното качество на цвета, можете да разчитате на добро покритие и да изберете издръжлив цвят. Продуктите ни създават нови стандарти в света на цветовете и устойчивият екологичен интериорен дизайн.

В случай, че искате да закупите от нашата боя, можете да го направите лесно и удобно на нашия онлайн магазин. Ако имате въпроси, свържете се с нас и ние с удоволствие ще ви консултираме.

1 thoughts on “Еко боя за дома

  1. Pingback: Климатик захранван от природата - SEVAREX | СЕВАРЕКС - Екологичните строителни материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok