Защо е важно да елиминирате летливите органични съединения във вашия дом?

Почти всичко относно екологичната боя за дома, офиса, детската градина и всяко друго затворено пространство зависи от летливите органични съединения (ЛОС). ЛОС стоят зад така познатата ни силна миризма на конвенционалната боя. Възможно е да не си давате сметка, но ЛОС имат способността дори да убиват мозъчни клетки!

В предишните ни статии по темата сме писали многократно, че конвенционалните бои не само освобождават ЛОС във вашата жизнена среда при нанасяне, но също така продължават да отделят вредни емисии в продължение на месеци.

Според Агенцията за опазване на околната среда излагането на ЛОС може да доведе до множество проблеми, от неприятни симптоми до тежки здравословни проблеми. ЛОС могат да причинят дразнене на кожата, дискомфорт в носа и гърлото, главоболие, алергична кожна реакция, затруднено дишане, гадене и умора. В някои по-тежки случаи ЛОС засягат нервната  система и причиняват повръщане и замайване. Всъщност, противно на общоприетото схващане, агенцията за опазване на околната среда установи, че замърсяването летливи органични частици често може да бъде между два до пет пъти по-високо в затворените пространства, отколкото дори на улицата в час пик.

За щастие на Българския пазар вече можете да намерите първата в света суха екологична минерална глинена интериорна боя Фарново, която не съдържа никакви ЛОС.

Надаваме се, че разбирате важността на това да елиминирате напълно използването на тези съединения във вашия дом. За целта просто избирайте естествена дишаща боя Farnovo, която е изцяло от естествени съставки.  С минерална боя Фарново и цветовите пигменти от гамата Декотон, не е нужно да се притеснявате за разяждащи химикали, тежки метали или съединения, тъй като нашата екологична боя Фарново е създадена от изцяло безвредни съставки. Като допълнителен плюс ще усетите че Farnovo няма миризма след нанасяне, което ще рече, че можете без притеснения да обитавате помещенията веднага след тяхното боядисване. Тъй като нашата еко боя Фарново е минерална, почистването е лесно и изисква само топла вода или влажна кърпичка. 

Източник: canva.com

Цветът на стените е един от основните основополагащи елементи на всяка стая. Той създава настроението и диктува, как пространството ни кара да се чувстваме. Ние разбираме колко е важно да подберете правилния цвят на боята. Хората обичат да разглеждат списания за вдъхновение, цветни диаграми, образци и т.н. Но често се забравя, че докато боята има огромно влияние върху вашето усещане за пространство, тя също има огромно влияние върху вашето здраве и здравето на семейството ви. Въздействие, което може да продължи години, след като миризмата на нанесената вече боя изчезне.

Почти всички конвенционални интериорни бои съдържат допълнителни консерванти, като изотиазолинон. Здравословната интериорна боя Farnovo не съдържа никакви консерванти, защото нашата екологична свежа боя се приготвя директно на място и всички химикали, които биха могли да причинят алергични реакции при чувствителни хора страдащи от алергии, бебета или малки деца нямат място във Фарново. Ниската алкалност на боята предизвиква процеси на микрокристализация и не вреди на вашата кожа при директен контакт. Това прави глинената боя Фарново още по желана за работа от малките помощници, при боядисването на детската стая. Конвенционалните бои на водна основа използват свързващи вещества за чиято защита обикновено се добавят консерванти, за да издържат тези интериорни бои възможно най-дълго в кофите преди да стигнат до вашия дом. След нанасянето консервантите могат да предизвикат алергии и други нежелани реакции. Не правете експерименти със вашето здраве и здравето на вашите близки.

Редовните одити от независими институти потвърждават, че дишащата боя Фарново е изцяло безопасна. Немската компания производител получи в началото на 2023 година, награда за най-иновативен производител на бои. Севарекс винаги се стреми да дава най-доброто на клиентите си и поради тази причина нашият първи продукт беше именно сухата боя Farnovo, подходяща за страдащи от алергии, без консерванти, пластификатори и разтворители, като същевременно е с висока паропропускливост и устойчивост на миене.

Натуралната минерална боя Farnovo е стандарт в екологичното строителство в Европа, като ви осигурява незамърсен въздух в помещенията. Нашата гама от цветове Decoton се простира от класически до стилни и естествени матови нюанси за здравословен природен живот във вашия дом. В допълнение към цветовите диапазони при използването на определени техники, можете да имате и дизайнерски решения от типа на „Стуко Венециано“, „Стуко Лустро“ и др.

Чували ли сте за ефекта на замъгляване?  Тъмни петна често могат да се видят над радиаторите или в ъглите в помещенията. Те се развиват в резултат на домашен прах, мухъл и ЛОС като пластификатори.  Глинената боя Фарново не съдържа пластификатори, така че липсват вещества, които причиняват ефекта на замъгляване. С Farnovo получавате естествено, минерално и здравословно решение за дома или офиса.

Вече има как да изберете здравословното решение за боядисване и няма нужда да правите компромис между цена, качество и природно здраве. Съвместно с нашите консултанти може да изберете най-подходящото решение за вашите високи изисквания отговарящи на най-новите тенденции в интериорния дизайн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok