Глината е новият лукс

Фокусът на света се измества през последните години към нови приоритети и начини на живот. Все повее хора търсят екологични строителни материали, за да живеят здравословно и в хармония с природата. Луксът вече не може да бъде стандартизиран в дизайна на сградите. Нито може лесно да се закупи от рафта. Естествените материали, като екологичната глинена мазилка със слама, правят всяко място специално и уникално.

Когато си сътрудничим с интериорни дизайнери, които търсят специални облицовки за стени, вече не получаваме запитвания, които гласят „искаме луксозен материал“ или „финиш за луксозен дом“. Вместо това дискусията вече е относно устойчивостта, екологичността, здравето и естетическата визия, което е новият лукс. Идеята, че луксът е пищен и помпозен, вече е остаряло виждане.

Глинените мазилки на Севарекс запалват всички сетива. Те са 100% екологични и натурални, без никаква химия и изкуствени добавки. Естествената им текстура и цветова вариация в комбинация с екологична боя Farnovo и минерални и земни пигменти Decoton засилват сетивата и емоционалната връзка с пространството. Тогава се чувства луксът. Луксът вече не е външен вид или естетика, а много повече усещане, което може да се постигне само със суровини като глина и слама.


Индивидуалните дизайни създадени с глинена мазилка от Севарекс, както в търговски, така и в жилищни сгради и къщи, дават възможността да се създаде даден проект индивидуално. С глинените ни мазилки имате неограничени възможности да творите свой собствен дизайн и да създадете уникални и необикновени неща в дома си.

Нашият подход се корени в естественото и устойчиво строителство, като една от специализациите ни е именно строителната глина. Това е скромен материал и същевременно изключително сложен. Уникална и мека естетика, глината заглушава звука, абсорбира отблясъците и миризмите, усеща се земна на допир, радвайки всички сетива.

Дизайнът на бъдещето е амбициозен и неконвенционален. Индивидуалните естествени мазилки от глина за стена се превръщат в най-добрият, а понякога и единственият възможен вариант. Виждаме увеличение на запитванията и исканията за нашите материали, тъй като за вас клиентите, както и за дизайнерите и архитектите, работещи по луксозни проекти, става все по-важно строителните материали да са здравословни, дълготрайни и устойчиви.

Луксът вече е в усещането, че строителните материали, които се използват в дома или офиса отговарят на ценностите ви и предлагат по-дълбоко и смислено изживяване. Глинените мазилки на Севарекс ви дават това изживяване. Повече информация можете да намерите на нашия сайт. Също така Севарекс предлага индивидуална специализирана консултация от единствения сертифициран за Балканския полуостров специалист по строителна геобиология, като вие имате възможността да бъдете консултирани директно от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok