Жизненият цикъл на Farnovo

Farnovo

Здравейте, приятели! В продължение на темата за екологичността на боята, в тази статия ще ви разкажем за процесите на оптимизация, включени в жизнения цикъл на нашата дишаща еко боя Фарново. Разработването на даден продукт никога не приключва, то е отворен процес и екипът стоящ зад Farnovo винаги търси подобрения, като поставя нови стандарти по отношение на качество и устойчивост.

Рециклиране

Тайният еко воин, когато става въпрос за рециклиране, е хартията. С текущо ниво на рециклиране на хартията от 74% в Европа изпреварва Северна Америка (66%) и Азия (54%). В крак с най-устойчивите тенденции, опаковката на нашата дишаща боя Фарново е хартиена и изцяло рециклируема и е първата по своя род в Европа. За повечето от нас стойността на рециклирането е ясна: по-малко отпадъци и по-ефективно използване на ограничените природни ресурси.
Ако вникнете по-дълбоко в процеса на превръщане на старата хартия в нова ще откриете множество факти, които правят рециклираната хартия още по-привлекателна. Хартията се използва повторно средно 3,8 пъти. 56% от влакнестите суровини, използвани в европейската хартиена индустрия, идват от хартия за рециклиране. Хартията не може да се рециклира безкрайно, тъй като влакната стават твърде къси и износени, за да бъдат полезни при създаването на нов лист хартия. Избирайки глинена боя Farnovo вие не просто имате уникално качествена екологична боя, но същевременно опазвате околната среда по много критерии.

Еко боя Фарново

Материали

Производството на материали е важен източник на емисии на парникови газове. Количеството емисии на парниковите газове за производството на индустриални материали и техния въглероден отпечатък са един от ключовите критерии, за постигането на устойчиво производство.

Амбицията на човечеството за изцяло кръгова икономика, в която търсенето може да бъде задоволено или чрез употребата на възобновяеми материали или на такива чрез повторна употреба, като тук рециклирането се вписва на 100% в концепцията на нашата дишаща еко боя Farnovo. Пълната декларация на съставките на нашата глинена боя Фарново ще ви покаже изцяло нейния екологичен и беземисионен състав. Сухата боя FARNOVO е на минерална основа и няма нужда от вредни за здравето от консерванти и биоциди. Използването на изцяло минерални материали е от изключителна важност и е иновативно решение, което е необходимо, за да постигнем бързо така желаната декарбонизация.

Производство

Фарново е първата в света суха, водоразтворима първокласна еко боя за стени, без биоциди и консерванти, за производството на която не е необходима вода. Революционното при нашата дишаща боя Farnovo е, че не е просто еко боя, а че е изцяло суха екологична боя произведена от 100% натурални съставки. Производството на суха еко боя пести водните ресурси в региона и не замърсява природата чрез отпадъчни води. Водният ресурс става все по-ценен и оскъден и фактът, че за производството на Фарново не се изискват никакви течности, го прави още по-ценен. Използвайки такава боя за вашия интериорен дизайн, вие не просто имате екологичен продукт, но и допринасяте за опазването на климата и планетата.

Еко грунд Фарново

Транспорт

Знаете ли, че най-голям принос за емисиите на парникови газове има транспортът? Въпреки засиленият преход към зелена енергия, над 90% от горивото, използвано за транспорт, все още е базирано на петрол. При нашата дишаща боя Farnovo имаме намаление на 60% на емисиите при транспорт, тъй като Фарново е суха боя, която позволява оптимално транспортиране. Това води до подобрено качество на въздуха в една общност, което автоматично означава по-големи ползи за здравето на хората – по-малко случаи на респираторни заболявания като астма и др. Хората също са по-склонни да излизат и да спортуват, когато качеството на въздуха е по-добро.

Обикновено смятаме, че горивото е единственият замърсител, когато става дума за транспорт, но също имаме използване антифриз и други течности, които са вредни за околната среда. Редуцирането на емисиите от транспорт, намалява съответно и използването на тези вредни химикали като антифриз.

Шумът също е замърсяване, но рядко мислим за шумово замърсяване, когато става въпрос за транспорт тежкотоварни автомобили, а дори и с леки автомобили, освен ако не живеете на оживена улица. По-малкото шофиране ще направи вашия квартал по-тих, което е от полза за всички.

Използване

Допреди няколко десетилетия използвахме само сухи прахообразни бои, като единствената концепция за боядисване. В последствие химическата индустрия бележи силно развитие, като се правят множество рискове със здравето. Използването на химически разтворители в конвенционалната боя става стандарт. Всяка една водна основа има нужда да бъде защитена от бактерии, мухъл и плесени, за тази цел в боята се използват високо токсични съединения наричани по просто биоциди и консерванти. Едва няколко милиграма от такова химическо съединение могат да увредят трайно здравето на човек. Използването на тези химикали води за жалост до значителни емисии на летливи органични съединения (ЛОС). Всеки един от нас използващ конвенционална боя има висок риск от въздействие върху здравето си поради излагане на висока концентрация на ЛОС.

И тук на помощ ни идва доброто забравено традиционно старо, в комбинация с новите технологии – нашата дишаща еко боя Фарново, която е първата устойчива суха дишаща боя за стени следваща пълния жизнен цикъл на продукта. Когато използвате нашата екологична боя за стени, можете да сте сигурни, че сме оптимизирали всяка стъпка: производство, опаковане, транспорт, маркетинг, приложение, изхвърляне, дълготрайност.

Когато конвенционалните емулсионни бои намалят своите замърсители, Farnovo тотални ги е премахнало. Ако ви липсва качеството на естествените бои, ние ще ви ги донесем. Farnovo и Decoton са цветът на следващото поколение. Нашият продукт съчетава качество и устойчиво екологично мислене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok