Еко боя за стени – ключът към здравето

Защо трябва да се откажете от традиционната боя и защо смятаме, че боята Farnovo е идеалната, екологична и устойчива алтернатива?

Конвенционалната боя за стени е всичко друго, но не и екологична, и здравословна, тъй като съдържа пластификатори, биоциди и редица други замърсители.

Замисляли ли сте се по повод, как влияе боядисването на стени на вашето здраве?

Тъй като в синтетичната боя има много вредни вещества, бъдете изключително предпазливи, когато става дума за жизнено важни пространства като спални, всекидневни, детски стаи и офиси – места, в които прекарваме 80% от времето си. Можем да вземем за пример спалнята и стените около леглото ви. Това е мястото където лежите, релаксирате и спите по 8 часа на денонощие, за да регенерирате изразходената през деня енергия. Тази стая трябва да е вашият акумолатор. Дишайки токсичните замърсители (т.н. ЛОС – летливи органични съединения), които конвенционалната боя отделя не само не успявате да отпочинете добре, но и излагате на сериозен риск вашето здравето. Решението на този проблем е Фарново – първата в света суха прахообразна екологична висококачествена боя за стени от ново поколение.

Фарново работи в комбинация с естествените минерални пигменти Декотон. Цветовете на колекцията минерални пигменти Decoton са напълно безвредни и са без така наречените ЛОС, които се отделят при стайна температура и с вермето се акумолират в белите дробове на човека. Такъв е например случаят със синтетични вещества. Човешкият организъм усвоява тези вещества чрез дишането и кожата си. Какви са последиците? За съжаление при все повече хора се появяват алергични реакции, гадене, главоболие или кожно дразнене особенно засегнати от тези реакци са хората работещи с такива материали и ли тези които непосредствено след нанасянет им (в продължение на няколко месеца) остават в помещенията. Сигурно си спомняте неприятната миризма, когато за последен път боядисахте някоя от стените ви с конвенционална боя. Мирисът остава в продължение на месеци  и се налага постоянно да вдишвате всички тези изпарения „Но се свиква !“ казват хорат. Не правете компромис със здравето си, боята не трябва да ви трови. 

Източник: AdobeStock

В една от предишните ни статии ви разказахме процесите на изсъхване и че всяка една боя има период от минимум 28 денонощия. Пластификатори или формалдехид също могат да бъдат намерени в конвенционалната боя и през всички тези седмица бивате изложени на тези вредни изпарения. Дори и месеци след боядисването със синтетична боя, когато стените вече са сухи усещането е различно, спрямо това качество което може да имате от минерална глинена боя Фарново.

Тъй като живеем във време, когато все повече хора търсят чисти и естествени бои, основната част от продуктите предлагани като еко и екологични са декларирани като несъдържащи разтворители, но всяка една боя на водна основа задължително съдържа биоциди и консерванти. В противен случай боята ще мухляса за не повече от 10дни. Биоцидите имат за цел да унищожат живите организми и така да направят боята издръжлива. В крайна сметка всичко това изобщо не звучи близко до природата!

С всичките си нюанси, Декотон в комбинация с Фарново ви предлага естествено и устойчиво разнообразие от цветове, които са изцяло екологични и без никакви химикали. 1 литър разтворена вече боя във вода е достатъчна за площ от около 7 квадратни метра. Минерална боя за стени на Севарекс, Farnovo е сертифицирана от в Швейцария като 100% най-екологичната и природо-устойчива боя в света, като тя е напълно безвредна за хората, животните и природата.

Устойчивата минерална боя за стени Фарново е въглеродно неутрална и дишаща еко боя, което е много важно за помещения, където има склонност към влага или в не добре изолирани къщи, така че да не се образува плесен.

Източник: AdobeStock

Боядисването с екологичните бои за стени Farnovo е приятно и лесно. Винаги можете да разредите толкова боя, колкото ви е необходима за боядисването. Тоест само количеството, от което се нуждаете. На стената минералната глинена боя има приятно усещане, изглежда уютно и приветливо. В процеса на боядисване веднага ще бъдете очаровани от чистите матови  цветове и ще забележите, че няма никаква миризма. Дори няма да се наложи да проветрявате стаята след като приключите с боядисването, защото минералната боя Фарново е без мирис. Еко боя Farnovo в комбинация с минерални пигменти Decoton е цялостно решение, което внася цвят и жизненост във всички области от живота ви.

За консултации не се колебайте да потърсите нашите технически специалисти. Ще се радваме да допринесем за уюта и здравето във вашия дом.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok