Глината е строителният материал на бъдещето

Искате ли да живеете в или да изграждате модерни и здравословни сгради, които са устойчиви и екологични? С глината като строителен материал можете да превърнете всички тези планове в реалност. Никой друг строителен материал не е толкова естествен, приспособим и  дълголетен. Научете за тези и други предимства на глината и нашите екологични строителни материали, и съчетайте традиционните и съвременните строителни техники!

Искате ли да строите по естествен, екологичен и устойчив начин? По този ще живеете и работете по-здравословно. Ако има един строителен материал, който е изцяло екологичен, тогава това е глина. Глината за нашите глинени строителни материали Claytec се събира и добива в Германия. Всички продукти на Claytec се произвеждат в семеината фабрика на семейство Брайденбах, които развиват строителната глина от десетилетия.

Предимствата на глината като строителен материал са значителни по време на целия цикъл: от добив, през усъвършенстване и облагородяване, до монтаж и невероятно многостранно използване, дори и до повторна употреба. Глината е строителният материал на бъдещето, като въздействието й върху околната среда подкрепя устойчивата цел за „строеж без отпадъци“. Дори и след десетилетия, глината може да се използва отново, толкова често, колкото желаете и по различни начини.

Източник: claytec.de

Данните от съвременните научни изследвания ясно показват и доказват – никой друг строителен материал не се вписва толкова добре в цикъла на околната среда и може да бъде използван по такъв начин за пестене на ресурси и избягване на отпадъци. Имаме ниско потребление на енергия, почти нулеви въглеродни емисии и безброй възможности за рециклиране. Глината е строителен материал даден ни от земята, който същевременно е бюджетен за клиента. Тъй като земята надеждно съхранява топлината и я отделя равномерно при понижаване на температурата на околната среда, разходите за отопление намаляват значително при интериори оборудвани с глинени строителни материали.

Глината разполага с перфектните строителни характеристики за здравословен вътрешен климат. Когато става въпрос за идеален вътрешен климат, глиненият материал е това, от което се нуждаете. Интериорите, завършени с глинените екологични мазилки на Claytec, незабавно предават свежест в атмосферата. Тук можете да прочетете всичко за предимствата на глината като климатичен художник и за ролята, която физическите й свойства играят за устойчивостта и здравословния начин на живот. Приятно балансираният вътрешен климат през всички сезони придава невероятно усещане за живот в природата. Глината работи като термичен акумулатор, затопляйки интериора, когато външната температура е ниска и охлаждайки го, когато е висока. Глината е екологичен строителен материал без замърсители, който е отворен за дифузия. По този начин имаме дишащи повърхности, които абсорбират както топлината, така и влагата и след това освобождават и разпределят всичко равномерно. По този начин имате стабилна и устойчива температура, като на практика се елиминира риска от появата на мухъл – много важен аспект за страдащите от алергии! Глинените мазилки на Claytec се състоят изключително от минерални компоненти като глинени минерали, а вече в зависимост от вида глинена еко мазилка имате различни органични влакна и допълнения спрямо резултата, който търсите. Това означава, че глинените мазилки, шпакловки и замазки обогатяват всеки дом с част от природата и поддържат както здравето ви, така и благополучието ви със своите регулиращи свойства.

Глинените стени са толкова интересни, че винаги привличат вниманието! Остава ли настрана външният вид, когато става въпрос за здравословен климат и начин на живот? Категорично не! Съвременните глинени мазилки са всичко друго, но не и старомодни. Те могат да обогатят облика на всеки интериор с безкрайни възможности за визуален и тактилен дизайн. Благодарение на гъвкавия материал и многостранните форми на обработка, глината може да се използва толкова разнообразно и по отношение на естетиката. Това дава възможност за индивидуално проектиране на интериора според собствените предпочитания.

Източник: claytec.de

Глината е исторически строителен материал и в същото време е устойчив материал за бъдещето модерно и здравословно строителство. Дори в момента строителните институти в Западна Европа усърдно и успешно работят за внедряването и заместването на цимента и бетона с определени глинени минерали. Редно е обаче да споделим че глина от един регион не е равносилно на глина от друг. Както и че строителните и довършителните качества на глинените продукти следват дългогодишен опит и задълбочени знания в сферата на минерологията, строителството и занаятчииството. Не всяка глина е подходяща, за да придадете на интериора индивидуален характер и по този начин да създадете оптимални условия, за да се чувствате напълно като у дома си. Използвайки правилните материали в една еко система можете да създадете скромна лекота, селски уют или модерно излъчване. Имате възможността да поставите внушителни акценти на определени помещения или още веднъж да подчертаете чистотата и естествеността. Благодарение на разнообразието от приложения на глината, почти няма ограничения за възможностите на вашия дизайн.

Интериор с градски, гладък бетонен вид, например, може да бъде пресъздаден също толкова лесно, колкото този, в който доминират грубо структурирани повърхности или ярки цветове. А какво ще кажете за стени с елегантно, кадифено усещане? За вашия уникален интериорен дизайн, мазилките на Claytec в комбинация с еко боя Farnovo и минерални пигменти Decoton създават идеалното оцветяване на глинените мазилки в желания от вас цвят. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok