Глина и коноп – една изключителна симбиоза

Все повече сектори и индустрии възприемат устойчиви практики за намаляване на емисиите на парникови газове и задоволяване на нуждите на екологичните потребители. Намаляването на замърсяването е от съществено значение за опазването на природните ресурси. Поради тази причина все повече държави се насочват към строителната индустрия в стремежа си да предотвратят замърсяването и все по-често ставаме свидетели на регулации на материалите и оборудването. В предишни статии сме писали доста по темата за здравословните аспекти на това да имаме екологично чисти строителни материали вкъщи или на работното място. В тази ще засегнем как инсталирайки екологично решение вие спестявате.

Според Стратегията за отопление и охлаждане на Европейската комисия отоплението и охлаждането са най-големият енергиен сектор в ЕС, съставляващ 50% от крайното потребление на енергия в ЕС, 75% от което се доставя от изкопаеми горива, или като крайна доставена енергия, или като първични доставки към централизирани електроцентрали. Нестабилността на цените на изкопаемите горива, съчетана с вредните ефекти на емисиите върху околната среда, представляват големи обществени предизвикателства.

Използвайки екологично изолация не просто имате чист продукт, но и значително намалявате сметките си за отопление зимата, както и за охлаждане лятото. Високоефективните и устойчиви материали не само помагат за справяне с изменението на климата, но и помагат за намаляване на разходите и подобряване на комфорта на потребителите. Изолацията помага да се намали преносът на топлина между две среди и предотвратява навлизането на топлина в структура или съоръжение. Доказано е, че една ефективна изолационна система може да помогне за многократно намаляване на разходите за енергия.

На тази диаграма ясно се вижда разликата между естествените, синтетичните и минералните изолации. В следваща статия ще разгледаме в детайли тази графика.

При нас можете да намерите различни видове екологична изолация.
Изолацията от индустриален коноп е една от тях и е материал на биологична основа, който набира голяма популярност поради забележителните си предимства. Конопената вата предлага отлични топлоизолационни свойства, спомагайки за намаляване на преноса на топлина и поддържане на удобни вътрешни температури. Той ефективно изолира както срещу ниски, така и срещу високи температури, като повишава енергийната ефективност и намалява разходите за отопление и охлаждане.

В комбинация с конопа, глината е идеалният завършек за вашата стена. Различни видове глинени мазилки могат да завършат вашия интериорен дизайн. Използвайки глинена мазилка в комбинация с конопена изолация стената ви остава паропропусклива, като по този начин се регулира относителната влажност в атмосферата и се спомага подобряването на качеството на въздуха, като същевременно стената е устойчива на вътрешна плесен.

Имайки глинена мазилка, създавате естествен климатик, който също значително ще намали ежемесечните ви разходи, както за отопление в студените месеци, така и за охлаждане през горещите летни дни.

Източник: claytec.de

Глинената мазилка се предлага суха в чували, като се смесва с вода на място. Прилага се върху много различни повърхности. В следваща статия ще разкажем подробно за разликите между глинените мазилки и повърхностите за нанасяне. Всяка една глинена мазилка е получена от естествени източници и с нулево съдържание на ЛОС.

Глинените мазилки на Севарекс са уникални смеси от неизпечени глини, смесени с минерали и пигменти, за да осигурят здрави и дишащи покрития за вътрешните ви стени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok