Взиране в стените – естествена мазилка и щастие

Естествената мазилка не може да реши големите проблеми в света днес, но може да ви помогне да създадете спокойно, красиво убежище във вашия дом.

Много от нас са открили, че напоследък прекарват повече време у дома и вероятно повече време в мислене за това какво е да си здрав, както физически, така и емоционално. С толкова много несигурност много хора изпитват високи нива на стрес и търсят начини да останат себе си.

Ако сте се озовали у дома, взирайки се в стените, може би сте започнали да мислите повече за това какво е „дом“ и какъв точно искате да бъде вашият дом. Какво би било необходимо, за да създадете повече красота и усещане за спокойствие в дома си? Какво би го накарало да се чувства по-скоро като светилище, което отразява вашите ценности и естетика?

Това могат естествените мазилки. Естествените мазилки създават богат, фин фон. Естествената мазилка е тази, направена с пясък, свързващо вещество от глина или вар, минерални пигменти и без синтетични добавки. Независимо дали са земни или фини и полирани, мазилките от глина и вар придават дълбок визуален интерес и усещане за солидност на пространството.

Случвало ли ви се е да се окажете необяснимо привлечени от снимка на стая, без да можете да определите какво я прави толкова прекрасна? Може да е мазилката. Погледнете внимателно стените. Изглежда ли, че имат различни тонове, дълбочина на цвета и фина текстура? Тогава вероятно мазилката е скритият герой на интериорния декор. Независимо дали става въпрос за смела текстура или фини цветови вариации, нищо не създава толкова дълбочина на интерес върху стената, колкото мазилката.

Естествените варови мазилки са приятни на докосване и се усещат като камък, независимо дали е полиран мрамор или грубо дялан пясъчник. Те привличат окото и могат да създадат спокоен фон, върху който да медитирате или като с активно произведение на изкуството, което да ви  вдъхновява. Пясъчните частици на глинените мазилки отразяват светлината, дълбочината на повърхността създава тонални разлики, а разновидностите като слама придават дребни детайли. Хастарната глинена мазилка със слама създава неповторим уют.

Освен красотата на интериора има и допълнителни предимства. Естествените мазилки допринасят за по-добро качество на въздуха в помещенията. Те не съдържат ЛОС (летливи органични съединения) и няма да отделят газ, когато се нанесат, така че не натрупвате токсини в дома си. Глинената мазилка има чудотворната способност безопасно да съхранява допълнителната влага и след това да я освобождава, когато въздухът е по-сух. Това не само ви кара да се чувствате по-комфортно, но и помага да спрете конденза, който води до растеж на мухъл. Глинената мазилка е по-мека от вредния гипсокартон, което кара звука да отскача и да отеква по-малко. Варовата мазилка има много високо pH, което я прави естествено антисептична и противогъбична. И двете мазилки имат топлинна маса, която ви помага да задържите топлината през зимата или охлаждате през лятото.

Естествените мазилки също са по-добри за планетата ни. Глинените мазилки изискват много малко обработка и имат невероятно ниско съдържание на въглерод. Варовите мазилки имат по-ниско съдържание на въглерод от тези на циментова основа. И двата вида мазилки практически не създават замърсяване за разлика от синтетичните си колеги.

Естествената мазилка е много красива и е полезна за вашето здраве, пази планетата и може да ви помогне да намерите ценно и комфортно убежище в тези трудни времена.

Нашите глинени мазилки можете да намерите тук.
Варовите ни мазилки можете да разгледате тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok