Качеството на въздуха. Моят дом – моята крепост с кристален въздух!

Колко дълго човек може да издържи без въздух? Не повече от 24 минути. И то, ако е световен рекордьор. Въздухът е най-важният фактор за това да сме живи, а неговото качество е определящо за здравето и благополучието ни. Рядко си даваме сметка за това, но нека заедно поразсъждаваме по темата.

В Европа, а и по целия свят, от десетилетия качеството на въздуха се влошава, а хората прекарват в затворени помещения все по-голяма част от живота си. Рядко сме сред природата, не намираме време за дълги разходки навън, живеем в апартаменти, в които терасата е единственият ни досег с външния свят.

Замърсяването на затворените помещения, колкото и да си мислим, че поддържаме добра хигиена, е неизбежно и е правопропорционално на местоположението на сградата, която обитаваме. Уви, градските апартаменти са дом за повечето от нас. В големите градове въздухът е наситен с фини прахови частици, които попадат в домовете ни. Тяхното вдишване може да намали значително концентрацията ни, да ни причини главоболие, отпадналост и сънливост. Наличието на прахови частици във въздуха има и дългосрочен негативен ефект върху нашето здраве.

Другите „виновници“ за лошия микроклимат в дома ни, дори не си даваме сметка са материалите, с които са построени или ремонтирани къщите и  апартаментите ни. Именно те са от нашата компетенция и в няколко поредни статии ще разгледаме всеки един от тях.

Предлагаме ви модерен прочит на поговорката: „Моят дом – моята крепост с кристален въздух!“

– Каква е изолацията в помещението?

– Какви са мазилките?

– Каква е боята?

– Какъв е мокетът?

Дори да домът ни да е апартамент ново строителство или стара панелка, изолацията му е наша грижа и винаги можем да я направим от модерни естествени материали. Здравословно е да сме модерни!

От предишни наши статии вече сте наясно с изолационните качества на конопената вата. Предлагаме коноп за вътрешна и външна изолация. Остава да ви напомним, че конопените пана ефективно регулират топлинните характеристики на сградата, защото са дишащи и не задържат влага. Те осигуряват идеална защита срещу мухъл, плесен, бактерии и други отровители на нашия въздух. Допълнителен плюс е, че съседите ще престанат да чуват разговорите ви, защото конопът постига висока звукоизолация.

За отлична термоизолация може да използвате и конопена бала – отново изцяло природен продукт, който ще осигури високо качество на въздуха в дома ви. Конопените влакна от балата се използват като вътрешна изолация за тавани, покриви и дори подове.

Друг вариант е нашият панел от дървесни влакна, с които може лесно да облицовате дървени или метални конструкции на вътрешни стени, тавани или дори покриви. Системата им за снаждане ги прави много лесни за сглобяване и те, както и конопените пана, не съдържат никакви вредни вещества.

С помощта на нашите продукти изолацията е лесен процес – мерите, режете, напасвате и поставяте. След това просто нанасяте мазилката – разбира се глинена мазилка или варова мазилка – в зависимост от вашите индивидуални нужди и желания. Най-хубавото е, че и двете мазилки са напълно безвредни – глината можете да положите заедно с децата си през почивните дни, с варта трябва да сте малко по-внимателни. Така ще си организирате час по „Труд и творчество“ за цялото семейство! А всички знаем колко много децата обичат да помагат в домашните ремонти и да творят! Доставете им това удоволствие напълно спокойно!

Като за финал на перфектната дишащата стена използвайте меките и уютни минерални цветове на екологична боя Фарново. Можете да изберете межди 120 различни естествени земни цвята и да се сдобиете с уникален домашен дизайн.

За повече информация по вашия индивидуален проект не се колебайте да потърсите нашите специалисти. Вдишайте дълбоко без вредни емисии, „Вашият дом е вашата крепост“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok