Ефективна звукоизолация и реновация с естествени глинени стени

Неблагоприятната акустика обикновено е свързана с метода на строителство. Стените, изработени от глинени строителни материали, предотвратяват смущаващото отражение на звуковите вълни (вибрации) и по този начин намаляват силните шумове. Невероятните технически свойства на глината, дадени й от природата подпомагат намаляването не само на вредните звукови емисии в градската среда, но и на вече доказаните вредни електромагнитни вълни (т.н. електросмог). Земните стени имат естествен звукопоглъщащ ефект и създават здравословен климат за живеене. Глината е идеалният строителен материал, с който да подобрите акустиката и електростатичното напрежение в помещенията за повече спокойствие и тишина на закрито.

Днес идеалният вътрешен климат се състои от повече компоненти, правилен контрол на температурата и балансирана влажност без отделяне на замърсители в околната среда, както по време на разработката на строителния материал, така и по време на експлоатацията му. Освен това акустиката играе решаваща роля за доброто състояние на вътрешните пространства. В съвременното конвенционално строителство стените и облицовките на сградите са изключително чувствителни на шум. При глинените строителни материали обаче това може да се избегне директно по време на строителството, тъй като земята предлага отлична звукоизолация, което от своя страна оптимизира усещането на закрито. Дори и с най-простите конструкции от глинен строителен материал, можете да постигнете до 55 децибела звукоизолация. За сравнение, тази стойност обикновено се постига само от две тухлени стени, всяка с дебелина 17 сантиметра и затварящ слой въздух между тях. Благодарение на свойствата на естествения глинен материал на Claytec в комбинация с дървесно фазерните панели имат идеалната звукоизолация. Екологичните дървени плоскости слепени по естествен начин постигат убедителни акустични стойности – аргумент за все повече и повече строители, архитекти или собственици да се възползват от тези технически свойства. В случай, че желаете да имате оптимална изолация, тогава имайте предвид конопената изолация. Конопената вата е ключовият елемент при една пропусклива и дишаща стена.

Източник: claytec.de

Ако ни се доверите да ремонтираме вашата къща, при нас ще намерите правилното системно решение. Нашите глинени мазилки са особено подходящи за устойчиво обновяване на всякакъв вид къщи. Те са в хармония с околната среда и вашият естествен човешки биобаланс и могат да се комбинират с всички естествени материали като слама, дърво или лен за повишаване на жизнения комфорт. Глинените мазилки на Claytec идеално се съчетават със сухата минерална еко боя за стени Farnovo и минералните пигменти от гамата Decoton. Така имате възможността да създадете желаната от вас палитра от естествени багри нанесени директно върху глината.

Когато става дума за стари къщи паметници на културата, собствениците на сгради са обвързани с множество разпоредби. Опитът показва, че външната изолация по-специално на сградите може да бъде трудно решение, в зависимост от разпоредбите. Естествената вътрешна изолация и глинена мазилка ви предлага алтернатива. Строителите могат да намерят подходящите устойчиви продукти, за да запазят надеждно характера и външния вид на сградата – едно от основните предизвикателства при енергийно ефективното обновяване на стари сгради.

Запазването на оригиналните строителни методи като живо свидетелство за историята ни, позволява да съхраним очарованието на историческите сгради, действайки в съответствие със закона, като в същото време извършваме обновяване и изолираме ефективно и отговорно. Нашите екологични строителни материали са много подходящи за ремонтиране и модернизация на сгради. С нашите материали вие обновявате отговорно и намалявате въздействието върху околната среда до минимум не само за вас, но и за бъдещите поколения.

Източник: claytec.de

Навсякъде, където хората строят с опит и отговорност се създава нещо специално и уникално – особено когато е включена страст. Сградите построени или реновирани с глина винаги ще излъчват собствена магия и ще предават подписа на майстора и архитекта. Като естествен и достъпен строителен материал, глината има своя собствена история, датираща от хиляди години. Преди повече от 30 години Claytec е една от първите компании в Германия, която преоткрива този отдавна подценяван и все пак толкова мощен строителен материал с всичките му благоприятни свойства. Експертите на Claytec доразвиват класическата глина. Нейната гъвкавост в употреба, нейните екологични предимства, нейният положителен енергиен баланс и други благоприятни за климата характеристики правят глината не само моден материал, но и ориентиран към бъдещето екологичен строителен ресурс. Такъв, който може да се използва за изграждане, реновиране и преработка както на модерни, така и на исторически сгради.

За повече информация не се колебайте да потърсите нашите технически специалисти, те ще ви съпровождат по време на целия ремонтен или строителен екоцикъл и са гарант за качество и дълголетие на използваните материали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

YouTube
Instagram
Tiktok